Printers kunnen duur zijn in het gebruik, vooral als u veel documenten afdrukt. Wilt u geld besparen op printen? Er zijn meerdere manieren voor! Een manier is om een printer aan te schaffen die lage inktkosten heeft. Een andere manier is om groot in te kopen. Als je een groot document hebt dat moet worden afgedrukt, overweeg dan om het op te splitsen in kleinere delen en ze apart af te drukken. U kunt ook geld besparen op papier door beide zijden van het papier te gebruiken, of door papier van mindere kwaliteit te kiezen. Zorg er ten slotte voor dat uw printer correct is geconfigureerd, zodat deze geen onnodige pagina’s afdrukt.

Kies de juiste printer

Wanneer u beslist welke printer u gaat kopen, moet u rekening houden met de kosten voor het gebruik. Sommige printers zijn duurder in gebruik dan andere. Als u op zoek bent naar een betaalbare printer, kies er dan een die betaalbaar is in gebruik. Sommige printers hebben hoge inktkosten, terwijl andere hoge tonerkosten hebben. Houd bij de aanschaf van een printer rekening met beide kosten. Sommige printers hebben ook speciaal papier of cartridges nodig om correct te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat u de verschillende soorten printers onderzoekt voordat u een aankoop doet. Er zijn veel verschillende soorten printers op de markt en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies de printer die het beste bij uw behoeften past.

Gebruik de juiste instellingen

Printers komen steeds vaker voor in huizen en kantoren, en daarmee komt ook de noodzaak om documenten af te drukken. Afdrukken kan een dure onderneming zijn, maar door de juiste instellingen op uw printer te gebruiken, kunt u geld besparen op afdrukken. De belangrijkste instelling bij het afdrukken is de kwaliteitsinstelling. Veel mensen denken ten onrechte dat als ze een hogere kwaliteitsinstelling selecteren, hun document er beter uit zal zien, maar dit is niet altijd het geval. Als u een hogere kwaliteitsinstelling selecteert, duurt het vaak langer om uw document af te drukken en verbruikt u meer inkt of toner. Selecteer in plaats daarvan de laagste kwaliteitsinstelling die nog steeds goede resultaten oplevert. Een andere belangrijke instelling om te gebruiken bij het afdrukken is het paginaformaat. Als u het juiste paginaformaat selecteert, zorgt u ervoor dat uw document correct wordt afgedrukt zonder afgesneden te worden of blanco marges te hebben.

Een handig stappenplan om geld te besparen op printen:

1. Afdrukken in zwart-wit in plaats van kleur kan u veel geld besparen op inkt.
2. Als u niet in kleur hoeft af te drukken, zorg er dan voor dat u de optie in uw printerinstellingen uitschakelt.
3. Een andere manier om geld te besparen op afdrukken, is door ervoor te zorgen dat uw printer is ingesteld op het juiste papierformaat en de juiste kwaliteit.
4. Als u een hogere kwaliteitsinstelling selecteert, verbruikt u meer inkt, dus als u niet de beste afdrukkwaliteit nodig hebt, kiest u een lagere instelling.
5. Zorg ervoor dat uw printer is ingesteld om meerdere pagina’s op één vel papier af te drukken als u papier wilt besparen.
6. Sommige printers hebben ook een Eco-modus waarmee u nog meer geld kunt besparen op afdrukkosten.
7. Door deze tips op te volgen, kunt u uzelf wat geld besparen op uw printkosten.

Dubbelzijdig afdrukken helpt papier te besparen

Wist u dat u geld kunt besparen op afdrukken door de functie voor dubbelzijdig afdrukken op uw printer te gebruiken? Dubbelzijdig printen drukt op beide zijden van het papier af, wat helpt om papier te besparen. In de meeste gevallen duurt dubbelzijdig afdrukken niet langer dan normaal afdrukken en kan het uw papierverbruik tot wel 50% verminderen. Raadpleeg de handleiding van uw printer of zoek online naar instructies om dubbelzijdig afdrukken op uw printer in te schakelen. De meeste printers hebben een instelling voor dubbelzijdig afdrukken die u kunt in- en uitschakelen. Als u klaar bent om af te drukken, selecteert u de instelling voor dubbelzijdig afdrukken en uw printer drukt automatisch op beide zijden van het papier af. Als u nog meer geld wilt besparen op afdrukken, kunt u overwegen te investeren in een printer met een automatische documentinvoer (ADF).

Afdrukken in zwart-wit kan inkt besparen

Printers staan erom bekend dat ze inkt verspillen, maar met een paar simpele tips kun je je printkosten halveren. Hier zijn een paar manieren om te besparen op zwart-wit afdrukken:
Wijzig de printerinstellingen van kleur in zwart-wit. Dit kan tot 90% van de inkt die voor elke afdruk wordt gebruikt, besparen.
Druk documenten af in conceptmodus. Dit verbruikt ook minder inkt en is een geweldige manier om tijd te besparen, omdat het document later niet opnieuw hoeft te worden afgedrukt als er fouten zijn.
Gebruik indien mogelijk beide zijden van het papier. Dit bespaart niet alleen papier, maar vermindert ook de slijtage van de printer. Zorg ervoor dat alle tekst en afbeeldingen de juiste opmaak hebben, zodat ze niet meer ruimte innemen dan nodig is op de pagina.