man die duim opsteekt in de auto

Wanneer je een auto leaset, draag je een vast bedrag per maand af aan de leasemaatschappij. Dit doe je net zolang tot het contract is afgelopen. Het maandelijkse bedrag hangt af van een aantal factoren, waaronder het type en de grootte van de auto. Als je voor een ouder of kleiner model kiest, betaal je vaak minder. Er zijn overigens nog meer manieren om goedkoop een auto te leasen. In deze tekst vertellen wij je precies hoe je dit aanpakt.

Vergelijk leaseauto’s met elkaar

De makkelijkste manier om de goedkoopste private lease auto te vinden, is door een vergelijking te maken. Bij het horen van dit woord gaan bij sommige mensen de nekharen al overeind staan, maar in het geval van leasen is vergelijken zeker de moeite waard. Gelukkig hoeft vergelijken je niet veel tijd en moeite te kosten. Je kunt namelijk een vergelijkingssite gebruiken. Hier voer je jouw wensen in en de site gaat op zoek naar de leaseauto’s die hierop aansluiten. Meestal krijg je meerdere resultaten te zien, waardoor je wat te kiezen hebt.

Overweeg een tweedehands auto

Eén van de grote voordelen van private lease is dat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder dat je hier direct een groot bedrag voor betaalt. Je betaalt immers iedere maand voor de auto. Wanneer je voor een nieuwe auto kiest, betaal je vaak een relatief hoog bedrag per maand. Is dit jou te gortig? Overweeg dan een tweedehands auto te leasen. Doordat jij niet de eerste eigenaar bent die in het voertuig rijdt, betaal je vaak een lager bedrag per maand. De auto is namelijk minder waard en laat dit nou net één van de dingen zijn waarop de leaseprijs gebaseerd is.

Ga op zoek naar een aanbieding

Leasemaatschappijen werken vaak met vaste bedragen voor leaseauto’s. Toch is het niet zo dat je altijd de hoofdprijs betaalt voor private lease. Het komt namelijk regelmatig voor dat een bedrijf een leuke aanbieding heeft. Met een private lease aanbieding proberen zij mensen over te halen een auto te leasen. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op de leaseprijs als je in een bepaalde periode een leasecontract afsluit. Ga overigens nooit klakkeloos in op zo’n aanbieding, maar kijk of het echt voordelig is en er geen addertje onder het gras zit.

Kijk wat er wel en niet is inbegrepen bij de leaseprijs

Hoewel veel mensen die private lease overwegen eerst naar de prijs kijken, is dit niet altijd het beste. Bij de ene leasemaatschappij zijn namelijk andere zaken bij de prijs inbegrepen dan bij de andere. Zie je een goedkope leaseauto voorbijkomen? Sluit dan niet direct een contract af, maar kijk eerst wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zodoende voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.