iphone (2)

Een refurbished iPhone is een iPhone die niet nieuw is gemaakt, maar is schoongemaakt en door middel van een keurmerk als functioneel is verklaard. Hiermee wordt de kwaliteit ervan gegarandeerd. De aanschaf van een refurbished iPhone heeft verschillende voordelen. Aan de andere kant kan een nieuwe iPhone ook voordelig zijn. In dit artikel zetten we beide opties voor je op een rij. Je ontdekt de voordelen van een refurbished iPhone en die van een nieuwe variant.

Bespaar kosten

Een van de belangrijkste voordelen van een refurbished iPhone is het feit dat ze goedkoper zijn dan een nieuwe iPhone. In veel gevallen loopt de korting op een refurbished exemplaar wel op tot 50%. Een goed voorbeeld daarvan is de refurbished iPhone 11. Waar een nieuw exemplaar al snel richting de €500 gaat, krijg je een refurbished versie al voor minder dan €300. Op die manier is kostenbesparing een belangrijk voordeel van een refurbished iPhone.

Beter voor het milieu

Daarnaast is de aanschaf van een refurbished iPhone ook beter voor het milieu. Dat komt door het feit dat je de levensduur van het apparaat hiermee verlengt. Dit voorkomt dat er weer een compleet nieuwe iPhone moet worden geproduceerd. Wanneer dit op grote schaal wordt toegepast, wordt de productie van iPhones wereldwijd flink beperkt. Hiermee is veel energie te besparen.

Kwaliteit en garantie

Aan de andere kant is de kwaliteit van refurbished iPhones doorgaans niet meer optimaal. Dat is ook logisch, aangezien ze al een keer door iemand anders zijn gebruikt. Hierdoor loop je het risico dat de iPhone vanaf het aankoopmoment minder lang meegaat. Toch blijkt dit in de praktijk heel erg mee te vallen. Refurbished iPhones worden namelijk goed gecontroleerd en alleen bij goedkeuring voorzien van een keurmerk waarmee de kwaliteit wordt gegarandeerd. Bovendien worden ze vaak voorzien van enkele nieuwe onderdelen zoals een scherm of accu. Maak je je toch nog zorgen dat je refurbished iPhone snel kapot gaat? Een refurbished iPhone wordt geleverd met twee jaar garantie. Zoek je nog een nieuwe smartphone? Met de refurbished iPhone 11 pro haal je een geweldig product in huis.

Het is duidelijk dat een refurbished iPhone behoorlijke voordelen heeft ten opzichte van een nieuwe iPhone. Zo is het niet alleen een stuk goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Met de aanschaf van een refurbished iPhone zorg je er namelijk voor dat de productie van nieuwe iPhones beperkt blijft. Op het gebied van kwaliteit is een refurbished iPhone niet zo goed als een nieuwe variant, maar vanwege het keurmerk en de nieuwe onderdelen alsnog een geweldig product.