wandelen op vakantie

Ga je op internet zoeken naar inpaklijstjes of een duidelijk overzicht van spullen die je mee moet nemen op vakantie, dan kom je erg veel informatie tegen. In deze lijstjes en artikelen vind je vaak dezelfde informatie. Denk aan het meenemen van voldoende kleding, je paspoort, tickets, reserveringen, zonnebrand en je opladers. Maar er zijn ook van die typische spullen waar je niet aan denkt, maar die erg goed van pas kunnen komen. Daarover vertellen wij je meer, in dit artikel.

Lange wandelingen

Houden jullie ervan lange wandelingen te maken, bergen te beklimmen of gewoon de hele dag door een mooie stad te lopen? Dan zijn de juiste schoenen belangrijk. Natuurlijk, als je een fanatiek bergbeklimmer bent of dagelijks in de bossen loopt, dan heb je hier goede wandelschoenen voor. De kans is dan ook groot, dat je er zelf aan denkt deze mee te nemen. Maar, ben je dat niet, en ben je op vakantie wel van plan mooie steden te bezoeken? Dan zijn goede schoenen ook erg belangrijk.

Een uurtje door de plaatselijke winkelstraat lopen, dat kan prima op je slippers. Maar ga jij naar een grote stad, en ben je van plan hier aardig wat stappen te zetten? Of ga je de hele dag met het gezin naar een dierentuin? Dan doe je dit het beste niet op je slippers. Stevige schoenen van goede kwaliteit zijn hierbij zeker aan te raden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de schoenen van Panama Jack. Deze zijn niet alleen stevig en duurzaam, maar ook waterproof. Daarnaast zijn ze er in verschillende stijlen zodat er altijd wel een paar is dat bij jou past.

Zorg voor een plan B op vakantie

Wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat, hoop je natuurlijk dat je alleen maar zon hebt. Toch kan het ook gebeuren dat je te maken krijgt met regen. Daarom is het altijd goed een plan B te hebben voor je vakantie. Een dag regen is nog te overzien, je zou dan naar een overdekt zwembad kunnen gaan met de kinderen. Houdt de regen langer aan, dan is de kans groot dat de kinderen zich gaan vervelen. Zorg er dus voor dat je altijd een paar spellen bij je hebt, evenals een kleurboek of ander favoriet speelgoed.

Blijft het praktisch de hele vakantie regenen? Dan kun je ook nog overwegen ergens anders heen te rijden. Wel doe je er dan goed aan eerst online te kijken of er nog plek is. Zeker als je in de zomervakantie naar het buitenland gaat, is de kans groot dat veel al volgeboekt is.

Maak herinneringen op vakantie

Een hele belangrijke tip die je niet in hoeft te pakken en geen extra ruimte inneemt; maakt herinneringen met je familie. Voor je het weet zijn de kinderen groot en gaan ze alleen op vakantie. Foto’s maken doen we tegenwoordig allemaal, maar zorg er ook voor dat je er zelf een paar keer op staat. Ook een tastbare herinnering doet het vaak goed. Dit kan decoratie zijn uit de plaatselijke souvenirshop, maar net zo goed de tickets van de rondvaartboot waar jullie met zijn allen op gezeten hebben. En ben je heel creatief? Probeer dan zoveel mogelijk tickets, papieren en bonnetjes te bewaren en plak deze in een boek, samen met de foto’s van de vakantie.