De Suzuki Swift is een veel geziene occasion, die vooral door zijn betrouwbaarheid opvalt. Daarnaast is hij uiteraard ook ruim genoeg, geniet je van het nodige comfort en is hij dynamisch. Hoe betrouwbaar deze auto echt is, en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan, lees je in dit artikel.

Het opvallende ontwerp van de Suzuki Swift

Wat voornamelijk opvalt bij deze auto, zijn de grote koplampen in combinatie met de zwarte raamstijlen. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof het dak zweeft, wat een mooi effect geeft. De achterlichten van de auto zijn ook vrij groot en volgens de rondingen van de achterspatborden. Verder heb je de keuze uit een driedeurs of een vijfdeurs hatchback.

Wil je liever voor de sportieve versie gaan, dan kan dat natuurlijk ook. Hierbij is er een bodykit beschikbaar, een grotere dakspoiler, twee rond uitlaten en projectorkoplampen. Bij het model uit 2014 is het tevens zo dat er onderin de voorbumper led-dagrijverlichting is toegepast, evenals nieuwe verlichting achter en een nieuwe grille.

De binnenkant van de auto

Het dashboard van de Suzuki Swift is voorzien van een logische opzet met een analoog instrumentarium en een overzichtelijke bediening voor de ventilatie en verwarming. Ook zorgt het driespaaks stuur voor een sportieve uitstraling. Qua kleuren is het niet heel bijzonder; alles is zwart of heel donkergrijs. De standaarduitrusting van deze auto is al compleet te noemen, maar is nog uit te breiden met stoelverwarming, automatische airco en keyless entry.

Hoe betrouwbaar is de auto?

Deze auto staat erom bekend dat hij erg betrouwbaar is, maar dan moet hij natuurlijk wel goed onderhouden worden. Ga je op zoek naar dit model, maak dan altijd een uitgebreide proefrit en kijk alles goed na. Vraag altijd de onderhoudsgeschiedenis op en let tijdens de proefrit op vreemde geluiden en trillingen. Daarnaast kijk je natuurlijk ook de belangrijkste dingen na, zoals het schakelen, sturen en de distributieriem.

Het sturen hoort redelijk sportief te gaan en hij zal daarnaast ook koersvast moeten zijn. wel kan het zijn dat het schakelen wat stroef gaat zo nu en dan, en dat het veercomfort niet optimaal is. een groot voordeel is dat de auto lichtgewicht is, wat je terugziet in de wegenbelasting.

Een nadeel van de auto is wel dat de zitruimte achterin maar net voldoende is. twee kleine kinderen kunnen hier prima zitten, maar als deze groter zijn kan het voor problemen zorgen. Een ritje naar school is dan nog prima te doen, maar op vakantie gaan met deze auto is niet aan te raden. Ook is de kofferbak niet heel erg groot. Daarbij heb je ook te maken met een drempel als je je boodschappen erin wil tillen.