De Renault Captur is een echte trendsetter. Niet alleen is het een mooi, multifunctionele gezinsauto, maar het is er ook één die als eerste een SUV was. Nog steeds is deze auto populair omdat hij geniet van een slimme doorontwikkeling. Daarnaast zijn de mogelijkheden en opties voor deze auto haast onbeperkt te noemen, ziet hij er trendy uit en is het een eigentijdse auto die je volledig naar eigen behoefte kunt configureren.

Het interieur van de Renault Captur

De eerste generatie van deze auto is gemaakt tussen 2013 en 2019, en de tweede vanaf 2019. Deze generatie heeft een verder doorontwikkelde elektronica, maar ook zijn er meer opties te vinden voor het interieur. Dit zorgt voor een luxere uitstraling, want voor sommige liefhebbers zeker een voordeel is. de eerste generatie is vooral voorzien van plastic, maar de tweede gebruikt verschillende materialen. Deze voelen niet alleen fijner en comfortabeler aan, maar hebben ook een mooiere uitstraling.

Echter, het grootste voordeel in het interieur is toch wel de achterbank die verschuifbaar is en daarmee zorgt voor veel flexibiliteit. Moet je toch meer bagage meenemen dan je aanvankelijk dacht, dan hoef je alleen de achterbank maar te verschuiven.

De uitstraling

Ook de uitstraling van de Renault Captur is uiteraard erg belangrijk, en hier is dan ook zeker rekening mee gehouden. Zo kun je de auto in verschillende kleuren aanschaffen. Je hebt de neutrale kleuren wit, grijs en blauw, maar ook oranje en bruin zijn opties. bovendien heb je de mogelijkheid het dak een zwarte of witte tint te geven, wanneer je graag de auto in twee kleuren wilt hebben.

Allebei de generaties worden enkel geleverd met vijf deuren, een andere optie is er niet. wil je dit wel graag, dan zou je dus naar een andere Renault moeten kijken. Wel loop je dan het risico dat je in moet leveren op de ruimte achterin of in de kofferbak. Bovendien is de Captur uitgerust met een hoge instap, die andere modellen wellicht niet hebben.

De aandachtspunten

Is deze auto helemaal perfect? Nee, maar dat kan geen enkele auto zijn. er zijn altijd punten waar je goed op moet letten, zeker wanneer je een occasion aanschaft. Bij dit model doe je er dan ook goed aan te kijken naar onderstaande punten.

  • Het kan voorkomen dat de parkeersensoren defect zijn
  • De sierstrippen kunnen loslaten
  • Airco werkt niet altijd even goed
  • Software kan zichzelf resetten
  • De automatische transmissie moet eerder vervangen worden dan bij 250.000 kilometer
  • De motor kan gaan rammelen door problemen met de lambda sensor, de aandrijfas of het luchtfilter