De rug is een van de belangrijkste onderdelen van het menselijk lichaam. Dit komt omdat er bijna geen beweging denkbaar is waar de rug niet voor wordt aangesproken. Het is dan ook ontzettend belangrijk om je rug zo gezond mogelijk te houden. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je rugspieren sterk te houden en daarnaast altijd in een goede houding te zitten. Ondanks het feit dat iedereen hiervan op de hoogte is, zijn er nog steeds veel mensen die in een verkeerde houding werken en zo de rug beschadigen. Merk jij nu dat je beginnende pijntjes hebt van je rug? Dan moet je zo snel mogelijk ingrijpen. De last moet zo snel mogelijk verholpen worden om blijvende schade te voorkomen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier meer over!

Masseren

Beginnende pijntjes kunnen in sommig gevallen nog weggemasseerd worden. Doe dit dan ook zo snel mogelijk. Je kunt hiervoor een massagesalon opzoeken, maar je kunt in eerste instantie ook een huisgenoot of partner vragen om een rugmassage uit te voeren. Het zou natuurlijk ideaal zijn als hij/zij verstand heeft van massages, maar ook met een massage op gevoel moet je een heel eind kunnen komen. Merk je nu dat de pijntjes niet weg gaan van een massage van de simpele massage? Dan kun je het beste een salon bezoeken!

Hulpmiddelen

Er zijn diverse hulpmiddelen die je kunt dragen om de druk op de rug te verlichten en om eventuele pijntjes te verlichten. Een rugbrace is hier een mooi voorbeeld van. De rugbrace loopt in principe om je volledige lichaam heen ter hoogte van de heupen. De rugbrace is zo’n ideale oplossing omdat ze een heel groot deel van de rug kunnen bijsturen of corrigeren. Het voordeel van het dragen van een rugbrace is dat deze bijna niet zichtbaar zal zijn. Je hoeft je dus niet te schamen over het feit dat je lichaam al begint af te takelen. Je kunt de rugbrace kopen en gewoon onder je kleding dragen zonder dat iemand het doorheeft!