Heb je een nieuwe matras nodig? Dan is het belangrijk dat je dit zorgvuldig uitkiest. In dit artikel kom je te weten waarom en ontdek je welke matras je het best koopt. Zo vermijd je een miskoop!

Het belang van een goede matras

Een goede matras uitkiezen is erg belangrijk, omdat het je slaap sterk beïnvloedt. Als je kiest voor een slechte matras die niet bij je lichaam past, kunnen er bovendien nek-, schouder- of rugklachten ontstaan. Voor je gezondheid is een kwalitatieve matras dus onmisbaar. En de beste matras vind je eenvoudig door de reviews te lezen.

Let wel op, want de beste matras ziet er voor iedereen anders uit. Omdat ieders lichaam ook verschillend is. Zoek dus eerst het soort matras dat bij je past en kijk daarna pas naar de beoordelingen van verschillende merken.

Welke matras past bij mij?

Een goede matras kopen, begint bij het uitzoeken van een kwalitatief merk. Een goed voorbeeld hiervan is BoschBedding. Aan de hand van de BoschBedding reviews kan je zien of dit voor jou de beste webwinkel is. Uiteraard verkopen ze verschillende soorten matrassen. De vraag is dus welke je moet kiezen. De beste matras uitkiezen is echter niet zo heel moeilijk, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder een overzicht!

Lichaamslengte

Hou rekening met je lichaamslengte bij het kopen van een matras. Gemiddeld is een matras van 200 cm prima, maar als je erg groot bent, kies je beter van een matras van 210 of 220 cm lang. De matras dient namelijk zo’n 20 cm langer te zijn dan je lichaamslengte.

Gewicht

Ook je gewicht is iets om op te letten. Mensen onder de 60 kg kiezen beter niet voor een te harde matras. Voor iemand die wat zwaarder is, is dit wel een goede optie.

Gezondheid

Vergeet ook zeker geen rekening te houden met je gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van allergieën, kies je beter voor een anti-allergie matras. Bij fysieke klachten, zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn of heuppijn dien je ook met deze klachten rekening te houden.

Temperatuur

De temperatuur is eveneens van groot belang. Heb je het snel te warm? Dan is een matras met hoog ventilerend vermogen de beste optie. Als je het eerder snel te koud hebt, kies je beter voor een minder ventilerend matras.

Prijs

Er bestaan matrassen in verschillende prijscategorieën. De prijs is niet alleen afhankelijk van het merk, maar ook van de soort matras. Polyether- en koudschuim-matrassen zijn bijvoorbeeld over het algemeen goedkoper. Een latex-, pocketveren- of traagschuimmatras is dan weer iets duurder. Let op, want meestal betaal je extra voor comfort en kwaliteit. Probeer dus niet te veel te besparen op je matras.

Hygiëne

Een matras gebruik je iedere nacht. Het is daarom wel zo fijn dat je altijd hygiënisch kan slapen. Sommige matrassen maken dit makkelijker, omdat ze voorzien zijn van een afritsbare, wasbare hoes. Je mag de hoes wel niet vaker wassen dan één keer per jaar, want anders is dit ten nadele van de anti-allergie behandeling van de hoes.