hoortoestellen

Een hoortoestel is het prettigst als het goed werkt. Het is belangrijk dat je goed voor de apparatuur zorgt. Niet alleen om de prestaties van hoortoestellen te verbeteren, maar ook om draagproblemen te voorkomen.

Naast ervaring is goed onderhoud ook belangrijk voor de levensduur. De hoortoestel prijzen kunnen oplopen tot 1600 euro. Alleen al om deze reden wil je het toestel niet elk jaar vervangen. Met een paar eenvoudige tips kun je de levensduur van jouw hoortoestellen verlengen en ervoor zorgen dat ze goed blijven werken.

  1. Schoon houden

Het is belangrijk om hoortoestellen schoon te houden. Omdat het schoonmaken van een hoortoestel een dagelijkse routine wordt, heb je het juiste gereedschap nodig. Een oorsmeerstaafje en een borsteltje zijn essentieel voor het reinigen van hoortoestellen. Oorsmeer kan zich ophopen in de opening van het hoortoestel. Als je oorsmeer te lang in een hoortoestel laat zitten, kan dit ook de receiver beschadigen. Dit kan leiden tot storingen of in het ergste geval werkt je apparaat helemaal niet meer. 

  1. Droog houden

Zorg dat hoortoestellen niet nat worden. Bijvoorbeeld wanneer je hem draagt ​​onder de douche of tijdens het zwemmen. Ook tijdens het sporten is het belangrijk dat je let op overmatig vocht of transpiratie, omdat dit je hoortoestel kan beschadigen en de groei van bacteriën kan stimuleren. Als hoortoestellen worden blootgesteld aan vocht of zeer vochtige omstandigheden, verwijder dan de batterijen en plaats de hoortoestellen in een droger. Gebruik nooit een föhn of magnetron om hoortoestellen te drogen. Verwijder de batterijen ’s nachts en laat de batterij open staan ​​om vocht te laten ontsnappen. Bij oplaadbare hoortoestellen werkt de oplader ook als ontvochtiger.

  1. Voorkom contact met chemicaliën

Haal hoortoestellen altijd uit je oren en laat de producten eerst drogen voordat je aftershave, haarlak, olie of parfum gebruikt. Deze producten bevatten chemicaliën die gehoorapparaten kunnen beschadigen. Vergeet dus niet je handen te wassen voordat je je hoortoestellen indoet. En als het tijd is om de hoortoestellen schoon te maken, gebruik dan nooit reinigingsmiddelen of oplosmiddelen.

  1. Vermijd extreme temperaturen

In de zomer zweten we meer, waardoor er meer condens in de hoortoestellen kan ontstaan. Controleer de batterij op vocht en droog deze indien nodig af. Uw hoortoestellen mogen niet worden blootgesteld aan overmatige hitte. Leg ze niet in het dashboardkastje van de auto. De kunststof behuizing van hoortoestellen kan bij extreme hitte smelten.

  1. Voorkom schade

De kleine onderdelen in uw hoortoestellen zijn sterk, maar geen enkele elektronica is onverwoestbaar. Om schade te voorkomen als je jouw hoortoestellen laat vallen, is het handig om het inbrengen van het gehoortoestel boven een zachte ondergrond te doen. In plaats van boven de harde vloer van de badkamer. Als je toch zorgen maakt over het laten vallen van jouw hoortoestel, kun je een koord met clip-on gebruiken om het aan uw kleding te bevestigen. Deze kunnen vaak worden gekocht in combinatie met een hoes voor een hoortoestel.

De kleine onderdelen van een hoortoestel zijn taai, maar geen enkele elektronica is onverwoestbaar. Om te voorkomen dat je hoortoestel beschadigd raakt door het op de grond te laten vallen, kun je het het beste op een zachte ondergrond inbrengen. In plaats van op de harde vloer van de badkamer. Wanneer je je zorgen maakt dat het hoortoestel uitvalt, kun je het met een clipdraad aan kleding bevestigen. Deze kunnen vaak worden gekocht in combinatie met een hoortoestel.

Wil je nog meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van hoortoestellen? Of ben je benieuwd hoe het zit met vergoedingen en verzekeringen. Raadpleeg hiervoor de medewerkers van Schoonenberg.