vlees op de bbq

Wat gaat er nu boven een prachtige zomerse dag met familie en vrienden? Juist! Een BBQ op een prachtige zomerse dag met familie en vrienden. En precies in dat kader gaan we jou vandaag wat meer op de hoogte brengen over wat je allemaal kan doen op het gebied van BBQ-en en wat er allemaal voor zorgt dat je niet zomaar een BBQ organiseert maar dat het er echt een wordt om nooit meer te vergeten!

Verandering van het BBQ landschap

In het verleden weken we met een BBQ vaak uit naar de supermarkt voor een gemarineerde speklap of saté stokjes, vandaag de dag doen we het toch wel iets anders. Laat ik allereerst wel even vermelden dat er absoluut niets mis is met het grillen van een speklap, in tegendeel zelfs. Een speklap is namelijk heerlijk. Er heeft zich alleen een verdieping plaatsgevonden op het gebied van BBQ-en. Namelijk low & slow vanuit de USA. De low & slow manier van BBQ-en heeft er voor gezorgd dat mensen met een BBQ het vlees langer garen waardoor ze vaak de kwaliteit van het vlees en de gebruikte producten wat belangrijker vinden. Het zou immers zonde zijn als je 8 uur staat te BBQ-en en het gerecht smaakt niet lekker.

BBQ Rubs en BBQ kruiden

Naast de kwaliteit van het vlees wordt er momenteel ook veelvuldig gebruik gemaakt van BBQ rups om vlees en vis meer smaak te geven. Deze kruidenmixen worden vooraf op het vlees aangebracht en zorgen ervoor dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding al marineert en zo dus meer smaak meegeeft. BBQ rubs kan je in vele vormen en smaken verkrijgen. Wat erg belangrijk is is dat je goed oplet op de hoeveelheid zout in een BBQ rub. Dit is een indicatie of de rug die je wilt bestellen van juiste kwaliteit is. Zout is namelijk veruit de goedkoopste smaakmaker. Let hier dus goed op bij het BBQ rubs kopen. Een andere indicatie van kwaliteit is het gebruik van suiker. Heb je dus een BBQ rub die heel erg zoet is dan kan dit ook een indicatie zijn van een slechte of mindere kwaliteit.

Wil jij ook een verdieping in je BBQ beleving?

Schaf dan ook BBQ rubs aan om je BBQ beleving te verbeteren. Je kan al voor een bedrag van 6.95 euro terecht in de BBQ shop van Turn Don’t Burn. Hier hebben ze naast BBQ rubs ook een reeds van allerlei andere producten in de aanbieding. Alle BBQ rubs zijn hier tevens heel erg laag in zout en zijn dus echt voorzien van echte smaakmakers. Dit zodat jij als klant echt waar voor je geld hebt. Kijk dus gerust eens rond in hun BBQ winkel.