Binnen usenet krijg je de gelegenheid om te discussiëren over talloze onderwerpen en nuttige bestanden te bemachtigen. Het enige nadeel is dat usenet voor sommige mensen nog een beetje onduidelijk lijkt. Het hele systeem bevat namelijk een hoop onduidelijke onderdelen die wél erg cruciaal zijn voor het gebruik ervan. In deze blog bespreken we een aantal onderdelen binnen usenet. Deze onderdelen behandelen we aan de hand van vraagstukken binnen het usenet van Vipernews. Lees dus gauw verder en ontdek de functies!

Hoe wordt de veiligheid gewaarborgd?

Usenet is eigenlijk een erg veilig systeem. Het is namelijk gebouwd volgens een zogenaamd “peer-to-peer” netwerk. Hierdoor worden weggevallen peers weer opgevangen door anderen. Daarnaast werk je in usenet vanaf een eigen netwerk. Met de SSL-verbinding kan niemand je traceren. Niemand kan zo dus jouw IP-adres vinden.

Hoe kom ik in usenet?

Je kan de wereld van usenet betreden door een abonnement te nemen bij een provider. Bij die provider maak je een account en vervolgens kun je usenet downloaden. Zodra je usenet gedownload hebt, kun je de nieuwsgroepen betreden. Op dit moment kan je al wel discussiëren, maar nog geen bestanden downloaden.

Hoe download ik bestanden binnen usenet?

Met usenet kan je zeer gevarieerde bestanden downloaden, zoals films en muziek. Hiervoor heb je echter wel bepaalde onderdelen nodig binnen usenet. Zo heb je een usenet client nodig en een NZB. De client zal de download uitvoeren, maar de NZB is minstens zo belangrijk. De NZB gaat namelijk over de informatie rondom een bestand.

Kost usenet veel geld?

De kosten van usenet zijn gebaseerd op de downloadsnelheid en het aantal verbindingen. Voor een klein abonnement betaal je minder dan twee euro bij Vipernews. Je betaalt meer voor een abonnement, naarmate je verlangt naar een hogere downloadsnelheid en meer verbindingen.