Ben jij een ervaren gamer? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om een goede computer te hebben wanneer je aan het gamen bent. Een Desktop PC garandeert absoluut de beste game-ervaring maar je wil soms ook op pad kunnen. Een gaming laptop aanschaffen kan een lastige beslissing zijn. Er zijn veel dingen waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Wil je een laptop zelf samenstellen of ga je voor een kant en klare gaming laptop? Welke specificaties kies jij? In deze blog geven we je wat tips waarmee je gemakkelijker de juiste keuze kan maken en waardoor jij straks zorgeloos kan gamen op jouw nieuwe laptop.

Ga voor een goede grafische kaart

Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een gaming laptop is de grafische kaart. De grafische kaart noemen we ook wel GPU. Als je de games op een redelijke kwaliteit wil kunnen spelen is een GTX 1050 geschikt. Toch raden we je aan om eerder naar een GTX 1060, en liever nog naar een GTX 1070 of een GTX 1080 te kijken. Met deze grafische kaarten speel jij jouw games namelijk op hoge kwaliteit en kun je ook nog eens genieten van de VR. De games van tegenwoordig innoveren snel. Veel games hebben een steeds zwaardere grafische kracht nodig. Als je een echte game fan bent wil je hier dus absoluut niet op besparen!

Kies een processor die het gamen aankan

De processor is wellicht niet nét zo belangrijk als de grafische kaart maar speelt wel degelijk een grote rol. Bij het kopen van een gaming laptop is het daarom goed om te kijken naar de processor die gebruikt is. Een i5 processor en i7 processor voldoen beiden prima om alle games van tegenwoordig te kunnen draaien. Tussen deze twee processors zit zelfs zo weinig verschil dat we aanraden om eerder wat meer neer te leggen voor een hoge GPU met een i5 processor dan voor een lagere GPU met i7 processor. Hoewel we je dit waarschijnlijk niet hoeven te zeggen willen we het je wel meegeven: ga in ieder geval nooit voor een gaming laptop met een lagere processor dan i5.

Goed kijken is lastig op een klein beeldscherm

Hou er rekening mee dat een gaming laptop altijd een stuk groter en een stuk zwaarder zal zijn dan een reguliere laptop. Vraag jezelf af voor welk beeldscherm je gaat. In onze ervaring is een gaming laptop altijd al zwaar en kun je dus het best voor een 15 inch beeldscherm of een 17 inch beeldscherm gaan. Zo weet je zeker dat je alles van je game goed kan zien en je niet belemmerd wordt door een te klein beeldscherm.