vrouw die autosleutels krijgt

Veel mensen denken dat alleen ondernemers een auto kunnen leasen, maar dit is helemaal niet het geval. Ook particulieren kunnen een leasecontract afsluiten door een leasevorm genaamd private lease. Hierbij kun je ervoor kiezen om een auto te nemen die gloednieuw is en volledig op maat gemaakt is voor je. De vierwieler zal dan volledig voldoen aan je wensen en behoeften, maar helaas zul je wel te maken krijgen met forse maandlasten. Hier heb je minder last van als je kiest voor occasion private lease, in dit artikel lees je hier meer over!

Wat is occasion private lease?

Over het algemeen worden eigenlijk alleen nieuwe auto’s geleased, maar de afgelopen jaren wordt occasion lease alsmaar goedkoper. Ondernemers beginnen hier meer gebruik van te maken, maar ook particulieren doen dit steeds vaker via bijvoorbeeld https://www.privateleaseused.nl/. Het werkt op precies dezelfde manier als je een nieuwe auto privé leaset, je rijdt dus in een tweedehands leaseauto voor een bepaald bedrag dat je maandelijks moet betalen. Deze leasevorm heeft diverse voordelen waardoor het alsmaar vaker gebruikt wordt door particulieren, maar je moet ook zeker op de hoogte zijn van de nadelen van occasion private lease.

De voordelen van occasion private lease

Op de site van Private Lease Used een occasion leasen heeft verschillende voordelen, zo weet je bijvoorbeeld precies waar je aan toe bent. Je zult daardoor niet voor onaangename financiële verrassingen komen te staan aangezien je duidelijk weet wat je maandelijks moet betalen aan de leasemaatschappij. Ook hoef je niet voor de reparatiekosten op te draaien, alleen voor de brandstofkosten en eventuele boetes. Een ander pluspunt van occasion private lease is dat je niet een groot bedrag in één keer hoeft te betalen, in plaats daarvan betaal je elk maand een kleiner bedrag. Bovendien weet je zeker dat je een auto leaset die goed is, zo rijd je met een fijn gevoel rond op de Nederlandse wegen!

De nadelen van occasion private lease

Vooralsnog klinkt occasion private lease natuurlijk ideaal, maar helaas heft deze leasevorm ook een paar nadelen. Zo hoeft het leasen van een occasion niet beslist goedkoper te zijn dan het kopen van een tweedehands auto. Dat hangt namelijk enigszins af van je situatie, maar alsnog hoeft private lease niet altijd een stuk duurder te zijn. Het kan zelfs voordeliger zijn dan het kopen van een occasion! Probeer dit zelf uit te zoeken voordat je een leasecontract ondertekent zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.