Fietsen gaan wel eens kapot. Dat is heel vervelend want daardoor kun je niet meer fietsen. Toch is een fiets wel fijn, je kan gemakkelijk korte stukken overbruggen van A naar B. Door de fiets te pakken in plaats van de auto draag je ook nog eens mooi bij aan de CO2 reductie! In dit blog lees je meer over de dingen waarop je dient te letten wanneer je een nieuwe fiets gaat kopen. Deze tips zijn zowel op nieuwe als tweedehands fietsen van toepassing!

Waar je op moet letten

Laat u niet afschrikken door een versleten zadel of vuil tape op het stuur, dat is gemakkelijk te vervangen. Hetzelfde geldt voor schaafplekken van kabels of schoenafdrukken op cranks. Dit zijn puur cosmetische problemen. Concentreer u op de structurele en functionele onderdelen van de fiets, omdat die de doorslag geven als u meteen na aankoop van de fiets wilt gaan rijden.

Te mooi om waar te zijn

Als je je onderzoek hebt gedaan, informatie hebt ingewonnen en op een echt ongelooflijke aanbieding stuit, is de kans groot dat er iets niet klopt en dat je een fiets koopt met verborgen problemen, een gestolen fiets of, in het ergste geval, het slachtoffer wordt van fraude. Wees uiterst voorzichtig, vooral als je online koopt.

Wij hopen dat deze kwaliteitscontrolelijst en koopgids voor tweedehands fietsen van nut zal zijn. En vergeet niet om wat geld opzij te zetten voor de basisuitrusting die u nodig hebt om te beginnen fietsen.

Hier haal je jouw droomfiets

Je hebt vast een fiets voor ogen die je graag zou willen hebben. Maar deze is misschien wel lastig te vinden. Als dat bij jou het geval is zou je eens moeten kijken op de site van Piest. Piest biedt een ruim assortiment aan elektrische fietsen aan die wellicht helemaal bij jou passen!