Als je als website of webshop eigenaar een betere positie in de Google zoekresultaten pagina wilt behalen dan kan het een logische keuze zijn om je SEO uit te besteden aan een digital agency. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het zelf te doen, alleen is er best wat kennis voor vereist en je wilt natuurlijk het liefst geen tijd en energie verspillen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de SEO uit handen te geven. Waarom ze dat doen wordt al snel duidelijk na het lezen van deze blog!

Het complexe Google algoritme

Je positie in de zoekresultaten pagina hangt af van ruim 200 verschillende factoren. Daarnaast kun je niet vinden hoeveel invloed die verschillende factoren hebben. Een digital agency heeft veel ervaring met SEO optimalisatie doordat ze met veel verschillende klanten werken en doordat ze dingen hebben uitgetest!

SEO blijft zich ontwikkelen

Google probeert ons te slim af te zijn door per jaar honderden verschillende updates van het algoritme uit te voeren. Dat resulteert erin dat ook SEO zich blijft ontwikkelen. Het is bijna niet mogelijk om in je eentje al deze ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Door een bureau in te huren weet je zeker dat je geen belangrijke updates mist en dus ook geen omzet misloopt.

De beste tools

Het gebruik van goede tools kan SEO een stuk makkelijker maken. Het nadeel hiervan is echter wel dat deze tools vaak (veel) geld kosten. Als je samenwerkt met een digital agency haal je hier zeker je voordeel uit. Zij hebben vaak meerdere abonnementen lopen bij verschillende SEO tools. Deze tools helpen ze namelijk om efficiënter en sneller te kunnen werken.

Het is een investering, geen kostenpost

Een betere positie in de zoekresultaten pagina behalen kost aardig wat tijd. Voor dat je het beste resultaat behaalt ben je soms al wel een half jaar verder. Dat resulteert erin dat mensen SEO uitbesteden soms eerder als kostenpost zien dan als een investering. Je moet echter niet vergeten dat het enorm lastig is om die beste positie te behalen en dat als je daar eenmaal bent, je er maar lastig van afgestoten kan worden. Die investering zal op de lange termijn dus zeker lonen!