Ben jij opzoek naar een nieuw keyboard maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je op de juiste plek beland! In deze blog lees je alles over de verschillende soorten keyboards, en kom je erachter welke het beste bij jou past.

Wat voor keyboard past bij mij

Welk keyboard het beste bij jou past hangt af van de ervaring die je al hebt met het bespelen van het instrument. Een keyboard met weinig toetsen is bijvoorbeeld makkelijker te spelen dan een met veel toetsen. In grote lijnen heb je vier verschillende keyboards wanneer het gaat om het aantal toetsen. Deze zijn een keyboard met 49 toetsen, keyboard met 58 toetsen, keyboard met 61 toetsen en een keyboard met 88 toetsen. Ben je een beginner en wil je nog graag leren spelen kun je het beste kiezen voor een keyboard met 49 toetsen. Vaak beschikken deze keyboards over een trainingsfunctie. Zo kun jij op een leuke manier spelenderwijs leren spelen. Dit is ideaal als je net begint. Heb je al meer ervaring? Lees dan even verder!

Keyboard voor de ervaren pianist

Een piano is vaak te groot voor in de woonkamer. Dit is heel jammer, maar gelukkig is er een oplossing! Een keyboard is de ideale substituut voor een piano. Als je al wat meer ervaring hebt kun je het beste kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Dit houdt in dat naarmate de toets harder ingedrukt wordt het geluidsvolume toeneemt. Dit geeft een veel dynamischer geluid. Uiteraard is een keyboard met 88 toetsen dan ook de beste keuze, een piano heeft er namelijk ook 88.

Hard geluid

Een keyboard of piano maakt vaak veel kabaal. Jijzelf hebt hier geen last van maar dit kan voor je huisgenoten en buren wel vervelend zijn. Het kan daarom verstandig zijn om een keyboard aan te schaffen met de optie om een koptelefoon te koppelen.