Je machine upgraden is de droom van elke PC gamer. De laatste tijd is de prijs van hardware gestegen en hebben we ook een gebrek aan videokaarten op de markt ervaren. In feite zijn deze twee factoren om een aantal redenen nauw met elkaar verbonden

De prijs van computeronderdelen is altijd hoog geweest, maar niets is vergelijkbaar met het huidige moment. Deze keer moeten we begrijpen dat het probleem mondiaal is, vooral wat betreft de industriële pool waar de productive zich bevindt.

De meeste hardware die wij gebruiken wordt in China afgewerkt of volledig geassembleerd, en na de industriële fase worden de producten per schip of vliegtuig verzonden, afhankelijk van de waarde van de lading. De eerste horde begint hier, aangezien de wereld nog steeds lijdt onder de gevolgen van de COVID-19 pandemie.

Nu de wereld overgeleverd is aan het nieuwe coronavirus, wordt het duurder om te importeren en exporteren. De landen blijven in een cyclus van verstrakking of versoepeling met betrekking tot het beleid inzake sociaal isolement, waardoor het moeilijker wordt relaties te kopen en te verkopen op de internationale markt.

Toegenomen vraag

De quarantaine zorgde ervoor dat miljoenen mensen naar het thuiskantoor trokken, en velen van hen met de behoefte aan superieure onderdelen in hun machines om zo goed mogelijk te werken.

Op dezelfde manier veroorzaakte sociaal isolement een zekere affectieve behoefte, en velen gingen het contact met spelletjes aan of verdiepten het. De markt begon meer te kopen dan er voorraad was, en wanneer de vraag groter is dan het aanbod, stijgen de prijzen.

In principe werkt deze reeks oorzaken samen en genereert wat we zien: toename van hardware en randapparatuur, gebrek aan videokaarten, enz.

Tekorten aan halfgeleiders

Halfgeleiders zijn belangrijk omdat zij de meerderheid van de PC-componenten uitmaken, zodat het gebruik ervan grootschalig en fundamenteel is. Als de prijs van hun productie stijgt, stijgt die van de hardware ook, zodat de vergelijking recht evenredig is.

Hierdoor kondigden vele fabrikanten aanzienlijke aanpassingen aan, waardoor in een cascade-effect de prijzen van alle computeronderdelen stegen.

Gebrek aan videokaart

Bovendien lijkt het delven van cryptocurrencies, zoals bitcoin, met kracht terug te keren, en de gebruiker die zich op dit terrein begeeft, schaft zich een flink aantal GPU’s tegelijk aan, waardoor het probleem van het gebrek aan videokaarten nog nijpender wordt.

De droom van een nieuwe GPU in 2021 komt steeds verder weg te liggen
Momenteel is de situatie helemaal niet bemoedigend, en wel om twee belangrijke redenen. De eerste is dat de apparatuur helaas van nature duur is voor deze consumentenmarkt. Er is te veel bureaucratie, er zijn regionale logistieke kosten en, natuurlijk, de belastingdruk. De tweede factor is het resultaat van alle eerder uiteengezette inhoud, aangezien de problemen in de technologie-industrie de consumenten wereldwijd treffen.

Voorlopig is er geen teken van veranderingen of een schatting om de prijsstijging en het gebrek aan videokaarten op de markt op te lossen. De enige aanbeveling is om twee keer na te denken alvorens jouw aankopen te doen en een uitgebreid onderzoek naar de waarden te doen.