De coronapandemie waar we toch bijna twee jaar flink mee te maken gehad hebben heeft iedereen steving aan het denken gezet; sommigen zweerden bij thuiswerken, andere smeekten om terug naar kantoor te gaan. Nog weer anderen wilden liever helemaal niet terug naar kantoor en kwamen erachter dat hun passie toch niet lag in het vakgebied waar ze nu mee bezig waren. Misschien is dat bij jou ook wel het geval, maar durf je je grenzen niet goed te verleggen. Of je denkt er over een ondernemer te worden, maar weet niet zo goed op welke manier en waar te beginnen. Heb je er wel eens over nagedacht om rustig te starten met een onderneming vanuit huis? Je zou je onderneming zelfs maar een aantal uren per week kunnen laten draaien; kan je eerst lekker uitvogelen wat je van het ondernemerschap vindt en tegelijkertijd toch nog even in loondienst blijven bij een bedrijf zodat je financiële zekerheid hebt. Lees snel met ons mee welke soort bedrijven een goede start up vanuit huis zouden kunnen vormen!

Beautysalon

Wenkbrauwen verven, nagels zetten of zelfs het knippen van haar; er is niet veel materiaal of ruimte nodig om een persoon even lekker te verwennen met een beautybehandeling. Een kleine kamer die over is in huis, of een ruimte in de schuur is eigenlijk al voldoende! Zorg ervoor dat je de juiste producten in huis hebt; een goed software programma (zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central via TCOG) voor administratieve optimalisatie, en vergeet natuurlijk een goede grote beauty stoel niet! Een Instagram-pagina is tegenwoordig vaak al voldoende om jouw beautysalon naamsbekendheid te geven.

Eigen online winkel

Het opzetten en onderhouden van een eigen online winkeltje is een ontzettend leuke bezigheid en je hebt er, net als bij de beautysalon, weinig ruimte voor nodig. Het is vooral belangrijk dat je ruimte hebt voor de voorraad van de producten die je wil verkopen, en uiteraard een computer! Het leuke aan het opzetten van een eigen online winkel, is dat je helemaal zelf kan bepalen wat voor producten je aan de man wil brengen. Ben jij zelf helemaal gek op schattig servies; mooie vazen of leuke bikini’s? Zoek een groothandel en zorg ervoor dat je de juiste producten aanschaft om te verkopen! Vergeet er daarnaast niet voor te zorgen dat je een efficiënte website onderhoudt waar ook daadwerkelijk bestellingen op gedaan kunnen worden.