Het bedenken van cadeaus, het blijft lastig. Bij cadeaus voor meiden denk je al snel aan een Barbie of bijvoorbeeld een make-up set. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast is het ook nog eens zo dat jongere meiden andere dingen leuk vinden dan de al wat oudere meiden. Daarom geven we je hier een aantal leuke tips voor de eerste volgende meidenverjaardag. Zo heb je altijd inspiratie voor wat je kunt kopen!

6-8 jaar

Rond deze leeftijd gaan kinderen steeds meer samen spelen of ontdekken. Daarnaast zijn meisjes in deze leeftijd erg verschillend wat betreft interesses en qua doen en laten. Gelukkig bestaan er veel opties voor cadeaus binnen deze leeftijd. Denk aan een puzzel, hier leren ze mee combineren en ontwikkelen zich andere vaardigheden. Ook knutsel en klei-sets doen het altijd goed. Kleien kan met veel verschillende dingen. Zo heb je kleisets met bijvoorbeeld zelf spaghetti maken, maar ook sets waarbij je je eigen ijsjes kan maken. Kijk eens bij een speelgoed winkel hoeveel variaties er zijn. Alles wat te maken heeft met poppen en speelgoedfiguren zal in deze leeftijdscategorie ook erg gewaardeerd worden. Om vaardigheden nog verder te ontwikkelen op deze leeftijd is een kinderfiets ook een goed cadeau.

8-10 jaar

Het stimuleren van lezen op deze leeftijd is altijd goed. Kies een boek met een leuk, luchtig en interessant verhaal. Ongeacht de leeftijd, spelletjes vindt bijna iedereen leuk. Samen met vriendinnen of met familie. Een cadeaubon is ook een origineel cadeau om te geven. Niet iedereen vindt de kleding uitgekozen door je vader of moeder nog heel erg leuk. Met een bon kan iemand zelf wat uitkiezen.

10-12 jaar

Meisjes rond deze leeftijd gaan al langzamerhand richting de pubertijd. Dus hier is het erg belangrijk iets te vinden wat ze zelf ook écht leuk vinden aangezien ze rond deze leeftijd een eigen mening ontwikkelen. Is het een creatief meisje? Denk dan aan een TopModel boek. Hier kan je je eigen creativiteit in kwijt. Geef een model een complete look door het te tekenen. Ook kunnen sommige meiden het fijn vinden om te verdwalen in een leuk boek voor het slapen gaan. De keuze is hierin reuze.

12 jaar en ouder

Meisjes van 12 jaar en ouder gaan vaak net naar de middelbare school. Ze laten graag weten wat ze ergens van vinden en alles moet natuurlijk een beetje stoer zijn. Ook zijn ze zelfstandiger en beginnen al interesse te krijgen in bepaalde dingen. Een leuk cadeau is dan ook een mooi make-up setje of een leuk nagellakje. Zo beginnen meiden rond die leeftijd het belangrijk te vinden dat ze er verzorgd uitzien en dus ook lekker ruiken. Het geven van een populaire geur zal het ook goed doen.