conflict klant

Je hebt een eigen onderneming waarbij jij en jouw collega’s veel met verschillende klanten te maken krijgen. Over het algemeen zal dit vast goed en soepel verlopen. Echter, soms ontstaat er wat weerstand vanuit de klant omdat deze niet tevreden is met de dienst of de goederen die geleverd zijn. De klant wil daarom niet betalen. Lees in dit blog wat je dan kunt doen.

Oplossen met de klant

Zodra je merkt dat een klant niet wil betalen om welke reden dan ook, is het belangrijk om te bekijken welke afspraken er zijn gemaakt. Het is daarom altijd belangrijk om de gemaakte afspraken op de mail te zetten. Zo staat alles zwart op wit en kun je hiernaar verwijzen als de klant niet wil betalen. Het is sowieso erg belangrijk om duidelijke algemene voorwaarden op te stellen. Zo ben je vóór een conflict al ingedekt als de klant akkoord gaat met de voorwaarden. Ten tweede is het belangrijk om in contact te komen met de klant. Bel hem of haar op of plan een gesprek in op kantoor en probeer het op te lossen. Op deze manier voelt de klant zich gehoord. Luister goed naar waarom hij of zij niet wil betalen. Wellicht is de dienst niet goed uitgevoerd of is het product niet gemaakt naar de wensen van de klant. Vraag de klant om bewijs en bekijk zelf ook de geschiedenis van de communicatie tussen jou en de klant.

Verdere maatregelen

Wellicht kom je tot de constatering dat er aan jouw kant niks is fout gegaan en dat de klant gewoon moet betalen. Heb je alleen niet zoveel verstand van juridische moeilijkheden? Dan kan het helpen om een extern bedrijf in te schakelen.Op deze manier weet je zeker dat je de juiste stappen onderneemt. Met een jurist kun je dan een plan van aanpak maken en ervoor zorgen dat jouw geld alsnog bij jou terechtkomt. Over het algemeen geldt dat de kosten van het incassobureau worden verhaald op de schuldenaar, oftewel de klant die niet wil betalen. Zo kom jij dus niet met extra kosten te zitten en krijg je in de meeste gevallen alsnog jouw geld terug.

Een geschil met een klant is nooit leuk. Het kost aardig wat tijd en moeite om het op te lossen en je wilt natuurlijk dat alles soepel verloopt. Wil je daarom een incassobureau aanvragen? Kijk dan op de site van Juristu!